top of page
  • תמונת הסופר/תאינהאוס הנדסה

תכנון אדריכלי לבתים ודירות

תכנון אדריכלי נדרש במגוון רחב של מצבים. התוצאות הרצויות והמספקות הן תוצר של כמה וכמה מדדים. כאן נסביר מתי נדרש תכנון אדריכלי ומדוע תכנון אדריכלי מצריך גם לא מעט יכולת תמרון בין אישית.

תכנון אדריכלי – מתי?

מתי עולה הצורך בתכנון אדריכלי לבתים ודירות? תכנון שכזה מקובל בקרב בעלי בתים שרכשו קרקע ורוצים לבנות את בית חלומותיהם. אך במידה רבה, תכנון שכזה כבר נעשה מקובל למדי גם בקרב רוכשים של דירות קבלן אשר רוצים להפוך את הסטנדרטי למשהו המותאם בדיוק לצרכים שלהם – עיצוב אישי, יוקרתי יותר ומיוחד יותר. נוסף על כך, תכנון אדריכלי לבתים ולדירות עשוי להתאים גם על רקע שינויים אישיים או משפחתיים – למשל כאשר מתווסף ילד למשפחה ולא רוצים לעבור דירה או כאשר הילדים התבגרו והתעופפו להם מן הקן וההורים רוצים שינוי בבית. בעזרת תכנון ראוי ניתן להפוך גם חלל פנים מצומצם להרבה יותר רחב וניתן לשפר לאין ערוך את איכות החיים היום יומית – בבית, בדירה ובגינה הצמודה.

היכרות, ציפיות וקונספט, לעבר העיצוב המצוין

בעלי משרדים לאדריכלות או מעצבי פנים מנוסים יודעים היטב כי תכנון אדריכלי לבתים ודירות מחייב יותר מאשר טכניקה, טביעת עין ושיתופי פעולה עם בעלי מקצוע שונים (מתקיני מטבחים, גננים, מתקיני גגות, אינסטלטורים, חברות מיזוג אוויר וכן הלאה). נחוצה מאוד היכולת להבין את הלקוח באופן מדויק. נחוץ הרצון והיכולת ליצור היכרות קרובה עם כל לקוח לצורך ניהול תיאום ציפיות ובניית קונספט.

מצד אחד, חשוב שלא לתפוס בעלות על הקונספט ולהקשיב לצרכים ולרצונות של הלקוח. חשוב להיות מוכנים לעשות דברים גם כאשר לא תמיד יש הסכמה מלאה. עם זאת, אדריכל מצוין יודע מתי לשים גבולות ומתי "להוריד" את הלקוח למציאות. אם יש ציפיות לא הגיוניות, אם ידוע וברור כי התקציב אינו יכול לאפשר א' או ב' אבל כן יכול לאפשר ג' או ד', חשוב כי הלקוח יקבל תמונת מצב ברורה ומהימנה. ניסיון בפרויקטים אדריכליים, יכולת למקסם את השימוש בתקציב וכמובן יכולת גבוה בעיצוב חללי פנים של דירות ומבנים ביחד עם הקשבה ויצירת שיתופי פעולה – זה הבסיס לעיצוב המצוין.

פוסטים אחרונים

הצג הכול

留言


bottom of page